TOP 09: Odkud jsi?

20. 10. 2015

Když se mě při mých cestách v zahraničí obligátně ptají : Where are you from ? (odkud jsi) v poslední době se zdráhám po pravdě odpovědět. Zdráhám se proto, že nejsem vůbec hrdá na některé naše současné politické představitele. Nejsem hrdá na naši úřední hlavu státu ani na našeho hlídače státní pokladny. Bylo mi stydno při trapných a urážlivých slovech našeho hlavního bonmotisty, pronesených s typickým samolibým úsměvem při návštěvě jednoho řeznictví a uzenářství odpovídajících tomu místu „v oparu ovaru„. Snad ještě více jsem se styděla za doprovázející suitu, která s podlézavým smíchem reagovala na urážky muslimů a jejich zvyky. Podněcovat lidi k nenávisti a posměškům zas ale není tak velkým uměním. Uměním rovněž není utvrzovat lid ve lžích, že žlutá řepková pole jsou naší spásou, stejně tak jako slídění v práci řemeslníků a drobných podnikatelů.

Už proto mi udělala velkou radost slova Karla Schwarzenberga, když odpovídal na otázku, jak to bude dál s jeho politickou angažovaností: „Jsou dvě osoby, které mě motivují k tomu, abych zůstal v politice … „

Chce se mi věřit, že jsme se nedostali do období, kdy nám budou stačit chléb a hry.

Miroslava Kopčajová – podporovatel TOP 09, Rychvald

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ