Stovky Poláků sem jezdí za prací, vedou Bolatice a Chuchelná

3. 9. 2018

Firmy z Opavska, které se nacházejí v blízkosti hranic, zaměstnávají pracovníky z Polska.
Opavsko, Polsko- bydlí jen pár kilometrů od Opavska.
Logicky se tak Polákům nabízí možnost pracovat u nás. Využívají toho podle všeho především ti, kteří bydlí v těsné blízkosti hranic.
Jedná se o stovky zaměstnanců z Polska. Několik desítek Poláků pak pracuje také ve společnosti Lanex v Bolaticích.
To potvrdil jak tamní starosta Herbert Pavera, tak výkonný ředitel společnosti Martin Václavek. „Polští občané pracují především v Lanexu a je jich tam na 70. Dokonce je sváží i speciální dodávka až z Ratiboře. Většina Poláků však jezdí do práce osobními auty. Ubytováni v obci nejsou. Vždyť z Krzanowic to mají pár kilometrů přes Chuchelnou,“ zmínil Herbert Pavera. Martin Václavek poté upřesnil, že v současné době pracuje v Lanexu pětasedmdesát Poláků. Další firmou, která má ve svých řadách zaměstnance z Polska, je Mondelez.

Zdroj:Moravskoslezský deníkDatum vydání:31.8.2018 Rubrika / pořad:Zprávy/z regionuStrana / zpráva03Autor:VERONIKA SCHINDLEROVÁ