Starostové v čele s Paverou vedou TOP 09 do voleb

8. 4. 2016

Hned tři zkušené starosty na čelných místech nabídne krajská kandidátka TOP 09 pro volby do krajského zastupitelstva. Lídrem je Herbert Pavera. Dlouholetý starosta Bolatic a poslanec svůj tým představil v rámci tradičního Jarního plesu TOP 09.

Bolatický kulturní dům se tak stal dějištěm nejen vrcholu letošní plesové sezóny v našem kraji, ale i místem, kde se do zvuků polky a valčíku mísila aktuální politická témata. Aby ne, když jedním z hlavních hostů byl i 1. místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek. „Jsem rád, že se podařilo v tomto kraji postavit velmi kvalitní kandidátku do krajských voleb. Důkazem toho jsou i jména starostů na naší kandidátce,“ pochválil Marek Ženíšek výběr uchazečů o místa v krajském zastupitelstvu. Za Herbertem Paverou se totiž vedle krajského předsedy TOP 09 Tomáše Veličky seřadili třeba Miroslav Mališ, starosta obce Ostravice nebo Michaela Roubíčková, starostka Vřesiny.

„Chci se zaměřit především na jeden z nejpalčivějších problémů našeho kraje, a tím je odliv mladých lidí“, zdůraznil Pavera a dodal „Je nezbytné nabídnout nejenom kvalitní vzdělávání, ale především motivaci s vidinou perspektivní budoucnosti v našem kraji.“  S tím souvisí i podpora vědy a výzkumu. Další důležitou oblastí je podpora technických a učňovských oborů. „Tristní nedostatek technických pracovníků velmi negativně ovlivňuje výrobní podniky. Zde je potřeba velmi úzce spolupracovat s podnikateli za podpory samotného kraje. Pokud se nám podaří získávat žáky pro technické školství, můžeme v budoucnu pomoci, jak ke snížení nezaměstnanosti, tak i podnikatelům, kteří tvoří hybnou sílu našeho kraje a celé naší společnosti,“ zdůraznil Pavera.

Dalším důležitým tématem Moravskoslezského kraje je zemědělství a životní prostředí. V programu TOP 09 je řešena podpora zemědělství v podhorských oblastech, zadržování vody v krajině, cílená propagace třídění odpadů, ale především kvalita ovzduší. S tím úzce souvisí tzv. kotlíkové dotace, které by měly být poskytovány i zálohově především pro sociálně slabé rodiny.

Velkou pozornost chceme také věnovat podpoře zdravotnictví a sociálních služeb; především domovy pro seniory, stacionáře, hospice atd. „Právě poskytovatelé sociálních služeb si zaslouží, aby znali své financování i na několik let dopředu,“ řekl Pavera. 

Marcela Masná, krajská manažerka TOP 09 v Moravskoslezském kraji

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme