× Pohněme s tím. Společně!

Pavol Lukša: Jan Amos Komenský by se divil

7. 10. 2015

Už jsme si zvykli, že naše politická scéna hledá stále nové způsoby, co vše využít v politických kampaních. Někdy jsou tyto nápady více, či méně povedené a mnohdy občany od politiky odrazují.

Čeho je však moc, toho je příliš. Andrej Babiš se nám pomocí Facebooku pokusil sdělit, že naše moravskoslezská Vysoká škola báňská, respektive Technická univerzita Ostrava byla vyhlášena Times Higher Education World University Rankings nejlepší technickou univerzitou ČR i celé východní Evropy.

Za tuto část informace, kterou šíří pomocí svého Facebooku, bychom mu měli zajisté všichni poděkovat. Horší už je, že neopomněl sdělit, že současný rektor Ivo Vondrák kandiduje za ANO na hejtmana Moravskoslezského kraje. To, jaké ocenění univerzita dostala, není se vší pravděpodobností zásluhou pouze Ivo Vondráka. Podíl na úspěšnosti této školy mají samozřejmě i všichni ostatní profesoři a je to především práce celé této univerzity.

Rozhodně svých úspěchů nedosáhla zásluhou pouze jednoho člověka. A tak bychom si měli v té naší malé republice dát pozor na to, že školství má děti, studenty a případně dospělé vzdělávat, ale rozhodně nemůže být žebříčkem k dosažení politické funkce, ani propagací budoucího politika, a to hlavně proto, že školství musí zůstat apolitické. Poplatnost politickému režimu ve školství jsme si už jednou zažili.

Pavol Lukša, starosta Čeladné, místopředseda TOP 09

Osobnosti: