Pavera: Vzniká nová učebnice přírodopisu Hlučínska

2. 8. 2017

Z učebnic na míru připravených se budou učit žáci základních škol. Výukové materiály o přírodě regionu připravuje Sdružení obcí Hlučínska. 

Učebnici přírodovědy pro základní školy připravují členové Sdružení obcí Hlučínska. Připravované materiály a pracovní listy pro výuku přírodovědy a přírodopisu jsou součástí projektu, který má zlepšit environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu na Hlučínsku. Materiály pro první i druhý stupeň základních škol budou tvůrci učebnice dělit do pěti tematických celků – geologie, říční, lesní, sídelní a zemědělská krajina. 
Pedagogové a další odborníci už na učebnici pracují. Momentálně připravujeme návrhy, jak budou vypadat pracovní listy pro nižší a vyšší stupeň základních škol. Už teď mohu říci, že se bude jednat o mimořádně povedený počin,“ sdělil předseda Sdružení obcí Hlučínska a starosta Bolatic Herbert Pavera. Podle Herberta Pavery nebude učebnice přírodopisu jediným vzdělávacím materiálem sdružení. „V budoucnu chceme vytvořit také učebnici dějepisu Hlučínska,“ prozradil. 

Zdroj:Týdeník Opavský a Hlučínský RegionDatum vydání:25.7.2017 Rubrika / pořad:Hlučín a okolíStrana / zpráva06Autor Dominika Sladká

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme