Pavera: Úřednici zatím nemuseli provádět kontroly kotlů

25. 1. 2017
Od začátku tohoto roku mají pracovníci příslušných úřadů novou pravomoc. Pokud občan pošle na jiného stížnost, že špatně topí, mohou hříšníka v krajním případě navštívit úředníci přímo u něj doma a kotel či topivo mu zkontrolovat.

V námi oslovených městech a obcích se však zatím k tomuto kroku schylovat nemuselo.
„Stížnosti jsme dostali celkem dvě, kontrola kotle však provedena nebyla. Je to až poslední opatření, které je možné provést při prokazování porušení povinností vyplývajících ze zákona o ovzduší. A to v případě, že vznikne opakované důvodné podezření, že tato skutečnost nastala," poznamenala vedoucí odboru životního prostředí opavského magistrátu Marie Vavrečková.
Jinými slovy, „topič" bude nejdříve na svůj skutek písemně upozorněn, a teprve pokud nedojde k nápravě, může úředník u něj doma zazvonit. A to navíc až po předchozím ohlášení.

Na bolatickém obecním úřadě letos zatím neskončila ani jedna stížnost na špatné vytápění. V minulých letech jsme nějaké registrovali, ale takoví občané byli upozorněni a problém se neopakoval. A pevně věřím, že v tomto roce bude vše v pořádku a úředníci nebudou muset k fyzické kontrole kotle ani přistoupit," konstatoval starosta Bolatic Herbert Pavera.
Hlučínská radnice registruje zatím jedno anonymní oznámení, více jich pak evidují třeba v nedalekých Ludgeřovicích.

Zdroj:opavsky.denik.cz, Datum vydání:21.1.2017 Rubrika / pořad:Moje Opavsko, Autor:Veronika Bernardová

Štítky
Osobnosti: Herbert Pavera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme