Pavera: Pomůže i lepší využívání brownfieldů

19. 9. 2016

Boj o hejtmana. Vědí lídři stran, jak zajistit lepší životní prostředí?

Ve 2. díle seriálu MF DNES, v němž zpovídáme lídry stran a hnutí, se věnujeme návrhům, jak zlepšit životní prostředí.


Pomůže i lepší využívání brownfieldů

Herbert Pavera TOP 09

Ovzduší v Moravskoslezském kraji je mnohem lepší než před deseti a více lety. Přestože ne všude je to ideální, i v lokalitách s těžkým průmyslem odvedly mnohé firmy kus práce ke snížení produkce prašnosti i dalších škodlivých látek.
A navíc zde máme lokality s nejčistším ovzduším v České republice, například Karlova Studánka. Ale pořád je co zlepšovat.
A proto budeme nadále udržovat tlak na další modernizaci i transformaci průmyslu. Přivedeme do Moravskoslezského kraje nová a perspektivní odvětví, která jsou šetrná k životnímu prostředí, například nanotechnologie, biochemii, hi-tech firmy a další.
Ke zlepšení ovzduší přispěje i nezatěžování krajiny další výstavbou průmyslových objektů v krajině, což znamená nutnost využívání brownfieldů a podpory výsadby zeleně. Podpoříme propagaci správného topení v domácnostech a lepší třídění odpadů. V neposlední řadě podpoříme co největší investice do dopravní infrastruktury – silniční obchvaty odvedou dopravu mimo obydlená území a díky tomu se sníží prašnost i hluk v obcích a městech. Budeme také podporovat rozšíření využívání elektrodopravy včetně osobních automobilů a budování dobíjecích stanic pro elektromobily.


Zdroj: Mladá fronta DNES

Datum vydání: 12.9.2016

Rubrika/ pořad: kraj Moravskoslezský

Strana/ zpráva: 14

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Moravskoslezský kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme