Pavera: Bolatice plánuje vybudovat centrum sociálních služeb

2. 8. 2017
Obec Bolatice plánuje výstavbu centra sociálních služeb. Lidé by tak v budoucnu mohli na jednom místě najít domov pro seniory, denní stacionář či terapeutickou dílnu.

Bolatice mají výstavbu domova pro seniory, případně centra sociálních služeb, zahrnutou ve strategickém plánu, který je platný do roku 2022. Zdá se, že plán naplní, a to dokonce s předstihem. Starosta Bolatic Herbert Pavera potvrdil, že tato akce přichází na řadu už nyní. „Jde o velkou a pro obec velice důležitou investici,“ podotýká s tím, že obec má v plánu vybudovat nikoli jen domov pro seniory, nýbrž celý komplex sociálních služeb. „Měla by tam být dvacítka bytů, počítáme s dvanácti pro jednotlivce a osmi pro dvojice, denní stacionář a také bychom zde chtěli mít terapeutickou dílnu, popřípadě chráněnou dílnu a příslušenství,“ vyjmenoval starosta. Komplex bude vybudován na obecním pozemku na ulici Družstevní. Pro inspiraci se vedení obce vypravilo do obdobných zařízení jak u nás, tak za hranicemi. Studii bychom chtěli mít hotovou nejpozději do konce letošního roku. Příští rok bychom chtěli objednat projektovou dokumentaci. Pokud by šlo vše hladce, žádali bychom stát o dotaci v roce 2019 a v následujícím roce bychom objekt otevřeli,“ plánuje Pavera.

Zdroj:REGION OPAVSKODatum vydání:25.7.2017 Rubrika / pořad:ZpravodajstvíStrana / zpráva02Autor:(niki)

Volby:
2017 poslanecká sněmovna - Moravskoslezský - 1. Herbert Pavera