Pavera: Bolatice budou mít miniarboretum

3. 4. 2018

Menší arboretum zaměřené na byliny našich luk by mohlo vzniknout v Bolaticích. Součástí bude i stromový park. Obec má připraven pozemek, na projektu se pracuje, vše záleží pouze na tom, zda se podaří získat dotaci.

V miniarboretum by se mohl proměnit pozemek číslo devět mezi ulicí Mírovou a Družstevní. Tento prostor patřící Bolaticím předěluje protipovodňová hráz. Na zhruba hektarové ploše mají být vysázeny byliny, které rostou na našich loukách a zahradách, dále by zde byl park se stromy, které jsou typické pro Českou republiku. Arboretem povedou upravené chodníky doplněné o naučné tabule. „Vybudována tu budou i odpočívadla a pergola,“ slibuje starosta Bolatic Herbert Pavera s tím, že na vzniku arboreta se podílejí dva místní občané, odborníci na les a zeleň, Jana Bezděková a Zdeněk Mazal. Ti nyní připravují projekt, který by se mohl začít realizovat na podzim tohoto roku. Vše ale záleží na dotaci, kterou na zřízení arboreta obec zkusí získat prostřednictvím Místní akční skupiny Hlučínsko.

Zdroj:REGION OPAVSKODatum vydání:27.3.2018 Rubrika / pořad:ZpravodajstvíStrana / zpráva02Autor:(niki)

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

Zámecká 488/20