OTEVŘENÁ RADNICE ……………dřív, než si myslíte!

1. 10. 2010

Jedním z bodů volebního programu TOP 09 je myšlenka tzv. „Otevřené Radnice“. Smyslem této myšlenky je vytvořit zcela objektivní a průhledný obraz o práci zastupitelstev na všech stupních, vedení magistrátu a vedení jednotlivých Městských obvodů.

Občané ,  kteří mají zájem, mohou získat mnoho informací o činnosti vedení města díky internetu. Snahou TOP 09 je, aby tyto informace byly ještě průkaznější, jednodušší  a dostupnější.

Součástí otevřené radnice bude snaha TOP 09 vytvořit průhledný způsob zadávání veřejných zakázek, aby občané a firmy měli co nejméně důvodů pochybovat o čistotě vydávání veřejných prostředků.

Místní organizace ale i regionální organizace  TOP 09 v Ostravě připravuje v rámci projektu „Otevřená radnice“ tzv.mobilní kanceláře. Jedná se o snadno přepravitelnou úřadovnu s moderním designem a technickým vybavením, která bude v budoucnu usnadňovat občanům komunikaci s úřadem městské části.

Snímek 001

 

V mobilní kanceláři se mohou občané městské části potkávat se svým starostou, radními a zastupiteli. Mobilní kancelář bude také sloužit jako úřadovna umožňující zařídit si potřebné záležitosti bez zbytečného čekání -  například při cestě ze zaměstnání a zároveň jako informační centrum  magistrátu nebo městské části. Samozřejmostí by bylo, že budou některé činnosti v této mobilní kanceláři nabízeny v prodloužené podvečerní době, aby občané nemuseli chodit na magistrát  nebo obecní úřad, ale tuto službu našli v místě bydliště i po své pracovní době.

Na počkání zde budou moci občané získat tyto ověřené výpisy:
Výpis agendy ISDS (datové schránky)
Výpis z katastru nemovitostí
Výpis z obchodního rejstříku
Výpis ze živnostenského rejstříku
Výpis z Rejstříku trestů
Výpis z bodového hodnocení osob (řidičů)
Výpis z insolvenčního rejstříku
Zároveň budou poskytovány základní informace vztahující se k činnosti magistrátu nebo místní radnice.

Současně zde budou  organizována setkání  se zastupiteli, poslanci, senátory,  na které se naši občané budou moci obracet se svými problémy

Pilotní projekty uvažujeme umístit v místech jako je Ostrava  - Zábřeh u Kotvy a Ostrava - Dubina.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme