2. 10. 2010

Místní organizace TOP09 městského obvodu Ostrava – Jih si dala za úkol do nového volebního období zřídit ve svém volebním obvodě úplnou novinku - hřiště pro seniory. Na první pohled může tento termín vyvozovat úsměvy, ale jedná se ve světě o již zavedenou věc. Dlouhodobější zkušenosti jsou zejména z USA, kde mají tzv. seniorská městečka a v Evropě pak hlavně ze skandinávských zemí. Ale nejen ve světě, i u nás v republice už pár takových hřišť existuje a jak to tak vypadá, osvědčily se.

HristeProSeniory01

Senioři, i když už nemusí trápit své tělo pro bicepsy, rozhodně je pro ně vhodné si protáhnout a posílit záda, paže nebo nohy, a to nejlépe pod širým nebem, na čerstvém vzdudu a v přírodním prostředí. Je pro ně žádoucí si především udržet motorické schopnosti, které kvůli věku ztrácejí. Ale není nutno aby tam cvičili jen senioři. Jistě i jejich vnoučata najdou nevšední zábavu na řadě zajímavých konstrukcí a cvičících strojích, která se na takovýchto hřištích instalují včetně samozřejmých laviček a pítka pro osvěžení.

HristeProSeniory03

Tato vícegenerační hřiště, jak bychom také hřiště pro seniory mohli nazvat, jsou určena pro všechny věkové kategorie, jsou jakýmisi posilovnami pod širým nebem. Mohou posloužit jak starším, tak dětem a jejich maminkám.

HristeProSeniory02

Nejlépe by bylo hřiště pro seniory umístit do vhodného prostředí blízko nákupního střediska, kde se senioři často scházejí, popř. do vhodného místa Bělského lesa. Samozřejmě kromě vstupu bez placení plánujeme také, že v předem známých termínech by mohl být přítomen lektor, který zájemcům ukáže, jak na strojích cvičit.

 

Výše uvedený projekt má TOP 09 začlenit do připravovaných revitalizací obvodu Ostrava-Jih .

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme