TOP 09 Opava má nové vedení. Monika Klapková jednoznačně obhájila post předsedkyně

22. 3. 2023

V pondělí 20. března se konal sněm regionální organizace TOP 09 Opava. Post předsedkyně jednoznačně obhájila současná zastupitelka a ředitelka Mendelova gymnázia v Opavě Monika Klapková. Místopředsedy se stali Vojtěch Šimetka, zastupitel Opavy a Jiří Michalisko, zastupitel obce Jakartovice.

Volební sněm se koná jednou za dva roky a jeho hlavním cílem je zvolit si vedení regionální organizace na další funkční období a delegáty pro nadcházející krajský sněm. Za uplynulé funkční období se TOP 09 Opava pod vedením Moniky Klapkové rozrostla o nové členy, v komunálních volbách se podařilo získat nové zastupitelské mandáty v Opavě, ale i menších obcích v regionu nebo zorganizovat několik úspěšných akcí pro širokou veřejnost.

Monika Klapková byla jednomyslně zvolena předsedkyní TOP 09 Opava i na další funkční období: „Vážím si důvěry našich členů v TOP 09 Opava, jejich přízeň je pro mě dalším hnacím motorem. Ať už jako opavská zastupitelka nebo předsedkyně regionální organizace TOP 09 Opava se vždy snažím prosazovat smysluplné projekty, které pomáhají lidem na Opavsku a jsou udržitelné do budoucna. Nově mám podporu ve dvou místopředsedech, kterých si vážím a kteří jsou velice pracovití. Těším se na spolupráci.“

Místopředsedy byli jednomyslně zvoleni Vojtěch Šimetka a Jiří Michalisko. Vojtěch Šimetka je novým opavským zastupitelem, mladým, schopným politikem a softwarovým inženýrem, který se dlouhodobě věnuje neziskovým projektům u nás i v zahraničí. Jiří Michalisko je zastupitelem v obci Jakartovice, soukromým zemědělcem a nadšeným myslivcem. Angažuje se v několika nevládních zemědělských spolcích, věnuje se obnově krajiny, ochraně půdy a udržitelnému zemědělství.

Dalšími členy regionálního výboru byli zvoleni: Vladimír Fuchs, Ondřej Pupík, Michal Škrobánek a Vítězslav Tomeš. „Ve všech členech nově zvoleného regionálního výboru vidím velký potenciál, věřím, že budeme spolupracovat dobře a pracovat jako jeden tým,“ dodala Monika Klapková.

Hana Bláhová, krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj