Den pro děti a začátek kampaně SPOLEČNĚ se vydařil

29. 8. 2022

V sobotu 27. srpna uspořádala koalice Dětský den SPOLEČNĚ. Ptačák zaplnily rodinky s dětmi, sešli se tu Opavané od nejmenších až po nejstarší.

Přes prvotní obavy z nahlášených bouřek vyšlo krásné slunečné počasí a všichni se bavili. Největším tahákem byl samozřejmě koutek se zvířaty v čele s velbloudem a oslíkem, na kterém se děti mohly i projet. Děti ocenily také stanoviště, kde plnily úkoly, za jejichž splnění následovala sladká odměna. Děti chodily na chůdách, strefovaly se do terče, kreslily křídou na zem, tvořily ve výtvarném koutku nebo ve farmářském koutku Jiřího Michalisky hledaly mláďata, určovaly semena nebo rozpoznávaly vůně. Odměnou jim byla cukrová vata, lízátka, hrníčky se zvířátky nebo ledová tříšť. Dospělí měli zase příležitost potkat se s kandidáty, prohodit pár slov, navrhnout témata k řešení nebo se zeptat na otázky, které je zajímají. Vypít si chlazené pivo a k tomu zakousnout chleba se škvarky a s cibulkou nebo dát si lahodnou kávu s domácími tvarohovými koláčky nebo povidlovými mrkvánky.

Největší devizou celého Dětského dne ale byla skvělá atmosféra, ve které se odehrál, lidé měli možnost si popovídat, odpočinout od starostí a nabrat energii, naše odpoledne "SPOLEČNĚ" proběhlo ve velmi přátelském duchu. Celá akce ukázala, že má smysl pořádat akce pro veřejnost a jak je setkávání ve vzájemném respektu důležité.

Za úspěchem akce stojí vždy skvělá příprava a výborný tým. Děkujeme všem členům týmu a Hance Bláhové za obětavost, spolehlivost a nadšení, se kterým připravili odpoledne pro děti. Děkujeme také podporovatelům za jejich pomoc a podporu. Naše odpoledne poslední prázdninovou sobotu se povedlo a už teď se těšíme na další naše sobotní setkávání v září „SPOLEČNĚ NA PIVO“, která proběhnou 3. 9. v centru za Slezankou, 10. 9. v Kylešovicích a 17. 9. v Kateřinkách.

Monika Klapková, předsedkyně TOP 09 Opava

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme