8. 2. 2023

Ve čtvrtek 2. února se podařilo po dlouhých měsících vyjednávání zvolit kompletní vedení města Příbor na Novojičínsku. Pavel Netušil se stal radním města.

Do komunálních voleb šli kandidáti TOP 09 v rámci již úspěšného sdružení nezávislých kandidátů s názvem Společně pro Příbor. V čele kandidátky stál někdejší místostarosta města Pavel Netušil, který je také předsedou místní organizace TOP 09 Příbor. Bohužel povolební situace se rychle ukázala jako velmi složitá, když několik stran chtělo „obejít“ vítěze voleb a vytvořit koalici bez něj. Sdružení Společně pro Příbor se v této složité situaci postavilo za vítěze voleb.

Byly to dlouhé čtyři měsíce vyjednávání, hledání kompromisů a ústupků.

22. 10. 2022 podepsali zástupci Společně pro Příbor “Memorandum o povolební spolupráci v Příboře“ společně s vítězem voleb - Žijeme Příbor a ODS Příbor, kde se dotčení zavázali pracovat jako jeden tým. Tímto vznikl tzv. “trojblok/ devítka“.

Ani po řadě vyjednávání a dvou neúspěšných zasedání zastupitelstva města se nepodařilo sestavit kompletní vedení města. Jak vysvětluje nový radní Pavel Netušil: „Stále jsme doufali, že dojdeme ke konsenzu a tuto situaci dokážeme změnit, ale 5. 12. jsme byli informováni protistranou, že se přiklonili k pokračování původní koalice ve složení SNK Příbor je náš domov, KDU-ČSL a ČSSD za podpory KSČM. Proto jsme byli připraveni pracovat v opozici.“

Na konci roku 2022 začala ovšem “devítka” jednat s ČSSD a dne 24. 1. 2023 byla podepsána koaliční smlouva. Toto “tiché“ období tak skončilo 2. 2. 2023, kdy se na mimořádném zasedání zastupitelstva města podařilo zvolit kompletní vedení města Příbor.

Nové vedení města:

Ing. arch. Jan Malík – starosta (za Ž!P)

Ing. Bohuslav Majer – místostarosta (za ČSSD)

Mgr. Miroslava Motlíčková Ratajová – členka rady města (za Ž!P)

Mgr. Pavel Netušil – člen rady města (za SPP)

Ing. Milan Gabzdyl – člen rady města (za SPP)

MUDr. Aleš Polách – člen rady města (za ODS)

MUDr. Mořic Jurečka – člen rady města (za ČSSD)

Pavel Netušil dodává: „Jsem rád, že se po dlouhých měsících vyjednávání podařilo nalézt konsenzus a zvolit si nové vedení města, byť jde o variantu, se kterou jsme zpočátku příliš nepočítali. Jsme připraveni pracovat a věřím, že se nám společně podaří zase o něco více zkvalitnit a zpříjemnit život lidem v Příboře.

Nové vedení města Příbor

Hana Bláhová, krajská manažerka

Štítky
Osobnosti: Pavel Netušil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme