Nervozita - co přinese otevření outletu?

13. 11. 2018

V prvních dnech se očekává velký zájem. Unese frekventovaná ulice takový nápor?
Ostrava – Do otevření outletového centra v OstravěPřívoze u dálnice D1, které bude nabízet levné značkové oblečení, zbývají pouze dny. V současné době finišují dokončovací práce.
S blížícím se termínem zahájení provozu, který byl stanoven na 22. listopadu, stoupá nervozita motoristů, kteří kolem nákupního střediska projíždějí ve frekventované Hlučínské ulici. Jde o hlavní spojnici mezi Ostravou a Opavskem. Právě z Hlučínské ulice, která již nyní zažívá kolapsové stavy, bude jediné napojení na outletové centrum. Na přibližně 1,2 kilometru dlouhém úseku budou muset řidiči projet čtyřmi světelnými křižovatkami. Jedna z nich – zcela nová – vyrostla u outletového centra, semafory se nově objevily i v nedaleké křižovatce silnice I/56 (Hlučínská) a takzvané staré Hlučínské ulice.

Druhé napojení

Optimismus nesdílejí ani zástupci obcí na Opavsku a okrajových částí Ostravy, pro jejichž obyvatele je Hlučínská ulice důležitou dopravní tepnou. „Může tam vzniknout špunt. Na to upozorňujeme od počátku. Věřím, že to mají nějak dořešené,“ řekl před časem Herbert Pavera, předseda Sdružení obcí Hlučínska, které již delší dobu poukazuje na to, že otevření outletového centra pouze s jediným napojením z Hlučínské ulice může přinést velké problémy.

Problémy P První dopravní problémy se objevily již nyní, a to po spuštění světelné signalizace v křižovatce silnice I/56 (Hlučínská) a takzvané staré Hlučínské ulice, kde až dosud semafory nebyly. V době odpolední dopravní špičky působí semafory ve směru z Ostravy jako špunt. Ještě nedávno tudy vozidla popojížděla velmi pomalu, ale víceméně plynule. Nyní kvůli „červené“ musejí stát a tvoří se kolony.

Zdroj:Frýdecko-místecký a třinecký deník +3Datum vydání:9.11.2018 Rubrika / pořad:Události z regionuStrana / zpráva02Autor:JAROSLAV PERDOCH

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

Zámecká 488/20