Moravskoslezská TOP 09 není žádná pražská kavárna

29. 9. 2016

V poslední době často slýchám větu, že TOP 09 je vlastně pražská kavárna. Banda humanistických aktivistů, kteří zbyli po Václavu Havlovi. Odtržení od reálného života. Pouze mudrují a vymýšlejí nereálné kraviny. Nevědí, co je tvrdě pracovat.

Když jsem začal pátrat, kde se tato tvrzení berou, tak zjišťuji, že zejména média, ovládaná ministrem financí Andrejem Babišem stále tuto kravinu opakuji. A občas se přidají i další. Ne že bych měl něco zásadního proti Václavu Havlovi. I přes chyby, které ve svém životě udělal, to byl nejvýznamnější a nejlepší prezident, kterého tato republika měla. Zejména při porovnání s tím současným.

Na druhé straně drtivá většina členské základny TOP 09 v Moravskoslezském kraji nejsou žádní kavárenští intelektuálové. Většinou se jedná o techniky, živnostníky, učitele, ředitele větších i menších firem, pár lékařů či úředníku. Těch klasických intelektuálu bych spočítal na prstech ruky. Jako krajský předseda TOP 09 vím, o čem hovořím. Jsou to lidé, kteří vědí, co je tvrdý, reálný život. Nejsou odtrženi od každodenní reality.

Proto musím naprosto jednoznačně a zásadně odmítnout myšlenku, že Moravskoslezská TOP 09 je pouze pražskou kavárnou. Není to pravda. Ten, kdo to rozhlašuje, tak zjevně vědomě lže. A ten kdo lže, není a nemůže být věrohodným politikem. Věřím, že naši voliči vědí, kdo jsou členové TOP 09 v tomto kraji. A v nadcházejících krajských volbách nám dají svůj hlas.

Tomáš Velička

kandidát č. 3 do krajského zastupitelstva Moravskoslezského kraje