× Pohněme s tím. Společně!

Mladou generaci zajímá další fungování EU

2. 5. 2019

Aktuální otazníky ohledně eura, brexitu či samotného fungování Evropské unie, a nejenom o tom, přišel diskutovat europoslanec, předseda TOP 09 a lídr kandidátky ve volbách do Evropského parlamentu 2019 Jiří Pospíšil se studenty Gymnázií v Havířově a ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Současnou mladou generaci nejvíce zajímala témata přijetí či nepřijetí eura a doposud nevyjasněné otazníky samotného brexitu. „Právě na Británii vidíme, jak jejich referendum o brexitu přinesl mnoho velmi až „nevyjasněných“ problémů a otazníků, které nemají řešení," vyzdvihl Jiří Pospíšil a dodal; naše země má zájem, aby s Velkou Británii byla zachována pravidla nejen v oblasti ekonomické spolupráce, ale i volného pohybu osob a další, které by nahradila ty stávající.“

Současná mladá generace se zajímá o to, jakou další cestu zvolí EU, záleží jí, aby byly zachovány její hlavní hodnoty a principy, na kterých byla založena. Váží si možností, kterou jim tato doba přináší - od možnosti studovat na zahraničních školách, neomezeně cestovat, odejít za práci do jiného státu a v neposlední řadě o ekonomických výhodách pro naše exportní podniky. Uvědomují si, že díky Evropské unii žijeme v nejdelším období míru.

Marcela Masná - krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezského kraje

e-mail: marcela.masna@top09.cz