Miroslav Kalousek: Vláda nabrala přes sto tisíc státních zaměstnanců a živnostníky likviduje evidencí tržeb.

5. 10. 2016

Hlavním cílem návštěvy předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska v Moravskoslezském kraji ve středu 5. října, dva dny před začátkem voleb do krajských zastupitelstev a třetiny Senátu, byla mobilizace sympatizantů a výzva všem občanům, aby šli volit. 

Velice si vážím všech občanů, kteří se ptají a zajímají se, i třeba rozhořčeně, protože to je důkaz, že jim není jedno, co se u nás děje. Demokracii nelze vybudovat s lidmi, kterým je vše jedno,“ zdůraznil při setkání s desítkami podporovatelů v Ostravě Miroslav Kalousek.

Osobně tak podpořil přítomné kandidáty TOP 09: krajského lídra, poslance Herberta Paveru, starostku obce Vřesiny Michaelu Roubíčkovou, která kandiduje na druhém místě, předsedu krajské organizace strany a trojku kandidátky Tomáše Veličku, nebo kandidátku číslo 6, lékařku Eva Dratvovou.

Proč podporovat právě kandidáty TOP 09?Protože na kandidátce jsou slušní a pracovití lidé,  z nichž mnozí dosáhli vynikajících výsledků ve svých profesích. Jsou mezi nimi starostové, radní, zastupitelé, učitelé, lékaři, živnostníci, zemědělci, mechanici, technici a další. Navíc nejsou zatíženi nejrůznějšími vazbami z dosavadní krajské politiky a jsou připraveni řešit vaše problémy novými způsoby,“ uvedl lídr Herbert Pavera.

„Nejvíc se bojím toho, že stát razí pro své občany politiku nesmyslných povinnosti, které nebude možné dodržet. A co udělá stát? Bude to tolerovat. Ale jen do chvíle, než se tomu občan postaví nebo se jakkoliv ozve. Přesně toto se dělo za socialismu. A právě zde končí svoboda! Současná vláda na tomto zničení a ponížení našich živnostníků usilovně pracuje,“ zdůraznil Miroslav Kalousek a dodal: „Nyní záleží jen na vás, voličích, zda si toto necháte líbit!“

Jako ukázkový příklad snahy o likvidaci živnostníků uvedl předseda TOP 09 elektronickou evidenci tržeb, která začne platit od letošního prosince. „Současná vláda za poslední tři roky rozšířila řadu státních zaměstnanců o 130 tisíc! A přitom likviduje podnikatele a živnostníky i díky EET. A kdo vydělá na platy tomuto novému kvantu státních zaměstnanců, když nebudou daně našich od našich podnikatelů?,“ ptá se Miroslav Kalousek

Na zajímavý paradox v této souvislosti upozornil krajský místopředseda Václav Mores: „Současná vláda, která se podepsala za vznik EET, bude tvrdit, že všechna data jsou perfektně chráněna. A na druhé straně ministr Chovanec si pak protiřečí, když tvrdí, že nelze zavést elektronické volby, protože neexistuje systém, kterým bychom toto ošetřili.“

Před setkáním s ostravskými voliči navštívil Miroslav Kalousek v Opavě podporovatele z řad svého Fan klubu, který zde před lety založila Eva Dratvová. Zúčastnil se také slavnostního zahájení nového akademického roku u příležitosti 25. výročí založení Slezské univerzity v Opavě a otevření nové Univerzitní knihovny.

 

Marcela Masná, krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj, asistentka poslance Herberta Pavery

Email: marcela.masna@top09.cz,

tel: +420 737 209 730

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme