Jiří Pospíšil: Lidé nesmí na naše území přicházet nekontrolovatelně

27. 9. 2016

Europoslanec Jiří Pospíšil se v pondělí setkal se studenty Moravskoslezského kraje.  Diskutoval i  s podporovateli, členy  a kandidáty do krajského zastupitelstva v našem kraji. Lidi nejvíce zajímala aktuální bezpečnostní politika a ochrana evropských hranic.

Poslanec Evropského parlamentu Jiří Pospíšil v pondělí navštívil Moravskoslezský kraj a diskutoval se studenty Polského gymnázia v Českém Těšíně i se studenty Mezinárodní obchodní akademie v Ostravě. Diskusi se studenty otevřel historií a podstatou integrace a následným vznikem Evropské unie. Mladé lidí zajímalo její fungování a schvalovací procesy. „I já jsem kritik některých rozhodnutí EU. Přesto by bylo pro nás doslova záhubou, kdybychom z Unie vystoupili. Potřebujeme ji nejen z důvodů ekonomických, ale také bezpečnostních. To co nám Brusel zajišťuje, jsou ekonomické výhody a mír,“ zdůraznil europoslanec.

Na závěr své návštěvy se Jiří Pospíšil setkal s podporovateli a kandidáty do krajského zastupitelstva TOP 09 Moravskoslezského kraje. Otevřeně diskutovali o probíhající předvolební kampaní a palčivém tématu migrace. „Většina českých politických stran a hnutí populisticky právě nyní před volbami uvádí na svých billboardech, že zabrání nelegální migraci. Ale na našem území vlastně žádná nelegální migrace není,“ řekl Jiří Pospíšil. „V žádném případě nejsem nějaký ‚sluníčkář‘. Svůj pesimistický postoj, především k povinným kvótám, jsem již několikrát zdůraznil,“ říká europoslanec a dodává: „Česká republika se musí zaměřit na to, aby lidé z muslimských komunit nepřicházeli na naše území nekontrolovatelně. Proto kromě monitorování hranic Evropské unie kvituji i rozhodnutí naší vlády, že je potřeba posílit národní bezpečnost na našem území ve sledování nejen česko-německých hranic, aby k nám nepřicházeli osoby, které nedostaly azyl.“

Marcela Masná, krajská manažerka TOP 09 pro Moravskoslezský kraj

Kontakty

Ing. Marcela Masná, krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj, marcela.masna@top09.cz, tel: +420 737 209 730

Bc. Milan Vyskočil, asistent europoslance JUDr. Jiřího Pospíšila, vyskocil.milan@gmail.com, tel: +420 607 221 034