Herbert Pavera: Přivést do kraje moderní odvětví, podpora podnikatelů a vzniku spádové obecní policie

5. 10. 2016

Moravskoslezský kraj patří mezi regiony s nejznečištěnějším ovzduším v zemi. Lídři kandidátek pro nadcházející krajské volby, kteří se účastnili předvolební debaty České televize, by situaci řešili přestavbou zdejšího průmyslu na ekologicky šetrnější obory, masivní obměnou kotlů s podporou evropských dotací a tlakem na Prahu, která prý zdejší problémy bere na lehkou váhu.

Nechat peníze znečišťovatelů v kraji

Také Herbert Pavera, který vede v kraji do voleb TOP 09, hovoří o nutnosti zvýšit osvětu občanů v ochraně životního prostředí a chce do kraje přivést moderní odvětví (hi-tech průmysl), která budou životní prostředí zatěžovat méně. „Zdejším podnikatelům jsme dlužni, že jsme je nepodporovali, tak jako cizí investory. Nabídneme jim spolupráci s vysokými školami a pobídky,“ navrhl. Moderní firmy podle něj zabrání také odchodu mladých z regionu.

Jak snížit kriminalitu? Zvýšením počtu policistů

TOP 09 chce dotačně podpořit vznik spádové obecní policie, která by sloužila v uskupení malých obcí či mikroregionů, které si jinak strážníky nemohou dovolit.

Výzkum potenciálu pro Českou televizi vypracovaly dvě nezávislé renomované společnosti pro výzkum veřejného mínění Median a STEM/MARK. Výzkum se konal od 8. srpna do 3. září, vždy na vzorku minimálně 1200 respondentů v každém kraji.

Aktuální volební potenciál v Moravskoslezském kraji

Zdroj:ct24.czDatum vydání:3.10.2016 Rubrika / pořad:DomácíAutor:manakv

Volby: