Strzondala: Na Třinecku a Jablunkovsku jsme připraveni

25. 8. 2022

Místní organizace TOP 09 Třinecko a Jablunkovsko je po formální stránce na letošní volby připravena. Na začátku července výbor schválil kandidátky pro komunální volby 2022 do zastupitelstva statutárního města Třinec a obce Mosty u Jablunkova. Obě kandidátky byly včas podané a bez problémů zaregistrované.

Do zastupitelstva obce Mosty u Jablunkova TOP 09 startuje jako Sdružení politické strany TOP 09 a nezávislých kandidátů s názvem Společně pro Mosty u Jablunkova. V čele jedenáctičlenné kandidátky je Ingrid Legierská, zakládající členka TOP 09 na Třinecku a Jablunkovsku. Na třetím místě kandiduje Roman Strzondala, předseda místní organizace TOP 09 Třinecko a Jablunkovsko. V minulých komunálních volbách v roce 2018 Společně pro Mosty u Jablunkova se ziskem 11,5 procent obsadilo dvě místa v zastupitelstvu. V zastupitelstvu pracovala Ingrid Legierská a nezávislý kandidát Pavel Taufer.

Do zastupitelstva statutárního města Třinec TOP 09 kandiduje v koalici s ODS a nezávislými kandidáty s názvem Společně pro Třinec. TOP 09 reprezentuje Marta Dalová na osmém místě třiatřicetičlenné kandidátky.

V roce 2018 TOP 09 v Třinci kandidovala v koalici s politických hnutím Coexistentia. S výsledkem 3,98 procent na zastupitele bohužel nedosáhla. Koaliční ODS s 4,43 procenty rovněž nebyla zastoupena v zastupitelstvu statutárního města Třinec.

Věříme, že v letošních komunálních volbách v Třinci překročíme 5procentní hranici a získáme několik zastupitelů. V Mostech u Jablunkova se budeme snažit nejenom udržet výsledek z minula, ale pochopitelně výsledek zvýšit a získat alespoň tři místa v zastupitelstvu obce.

Na Třinecku a Jablunkovsku proběhnou také volby do Senátu Parlamentu ČR. Kandidátem koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) na senátora v podzimních senátních volbách v senátním obvodu č. 73 – Frýdek-Místek (východní část okresu Frýdek-Místek, ohraničená na západě obcemi Žermanice, Lučina, Dolní Domaslavice, Dolní Tošanovice, Horní Tošanovice, Komorní Lhotka, Vyšní Lhoty, Raškovice, Morávka, jižní část okresu Karviná, tvořená obcemi Horní Bludovice, Český Těšín, Chotěbuz) je Stanislav Folwarczny, člen ODS, náměstek hejtmana MSK.

Roman Strzondala, předseda místní organizace TOP 09 Třinecko a Jablunkovsko

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme