22. 4. 2016

V posledních týdnech se v médiích často objevovala dvě největší města našeho okresu, a to Frýdek-Místek a Třinec. Ten je zmiňován vždy v pozitivním světle, ať již zapojením do konceptu Smart City, nebo záviděníhodnou první příčkou v průzkumu Město pro byznys, čímž se stal Třinec nejpřívětivějším městem pro podnikání v okrese.

Na druhé straně Frýdek-Místek „boduje“ v aférách, které se týkají vyhlašování výsledků jiných „anket“. A to formou pravomocných rozsudků a v zahájení dalších trestních stíhání ve věci finančních machinací a podvodů. Bohužel všechny tyto kauzy mají společného jmenovatele. Tím je podvodné jednání osob těsně spojených s politickým hnutím Naše město Frýdek-Místek, které se po posledních komunálních volbách stalo součástí vekslácky sestavené menšinové koalice, podporované KDU-ČSL a KSČM. Už vyplavaly na povrch mj. i audionahrávky o způsobu přetahování nerozhodnutých zastupitelů na stranu výše zmíněné menšinové koalice, a to formou přidělování velmi dobře placených „trafik" podporujícím politickým subjektům z rozpočtu města a jeho městských firem.

Přesto mají obě města jedno společné. Tím je nemalá finanční podpora hokejových klubů, které v obou městech působí. Ale i tady je nakonec zřejmý rozdíl. Zatímco v Třinci není nikdo z vedení hokejového klubu trestně stíhán, ve Frýdku-Místku je to naopak. Tentokrát asi nikoho nepřekvapí, se kterým politickým hnutím jsou tyto trestně stíhané osoby spojeny. Ano, je to opět Naše město Frýdek-Místek, za které tyto osoby vedly povolební vyjednávání a rozhodovaly o obsazování komisí Rady města a výborů zastupitelstva. Jedná se především o kauzu, kdy byly údajně prostřednictvím firmy Prosport Frýdek -Místek Plus v roce 2013 uměle navyšovány částky na provoz provizorní haly, kterou hokejový klub v té době využíval. Letos v březnu pak bylo zahájeno trestní stíhání jedné fyzické a dvou právnických osob pro zločin z podvodu se škodou ve výši 1. 25 milionů korun. Bylo by zajímavé zeptat se zastupitelů a podporovatelů Našeho města Frýdek-Místek jak to vidí oni a jak dlouho ještě bude trvat jejich falešná loajalita. Pokud jim jde opravdu o Frýdek-Místek, měli by prozřít co nejdříve.

                                                                     Martin Špetla

                                                                   Místopředseda místní organizace TOP 09 Frýdek – Místek

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme