Dratvová: Osobní kariérní ambice ANO ochromily chod celé opavské radnice

8. 12. 2015

Nefungující koalice není v Opavě žádným překvapením. Již několik měsíců vyhrocené spory uvnitř hnutí ANO 2011 nakonec vedly ke zrušení celé její organizace v Opavě. I když ANO v loňských volbách získala nejvyšší počet mandátů, ani ne po roce fungování se rozpadla na dvě znepřátelené skupiny, což nakonec vedlo k rozpadu celé organizace ANO v Opavě. V současné době není nikdo z jejich členů legitimní vést za tuto stranu jednání o budoucí podobě radniční koalice. Již od samého počátku je zřejmé, že zastupitelé ANO upřednostňují jen své osobní kariérní ambice, které je natolik zaslepily, že zcela opomněli, proč byli zvoleni. Jejich fatální chyby ve zřizování příspěvkových organizací, neodůvodněné navyšování aparátů a v neposlední řadě i nesmyslné vyhazování peněz za komerční inzerci s jediným cílem pozitivně zviditelnit politiky z ANO, zcela vážně ochromily stabilitu celé radnice.

TOP 09 Opava přesvědčena, že pro obnovení stability a smysluplného chodu radnice je nutné, aby současné strany Zastupitelstva města Opava nepřizvaly k jednání o podobě budoucí radniční koalice zastupitele, kteří byli původně zvolení za hnutí ANO.

Osobnosti:
Eva Dratvová