23. 7. 2018

Lidé žijící v blízkosti společnosti Lanex v Bolaticích si stěžují na hluk, který firma svým provozem způsobuje. 


Bolatice – Žít v místě, kde je téměř pořád hluk, není úplně jednoduché. Vyprávět by o tom mohli obyvatelé Bolatic, konkrétně ti z nich, kteří bydlí v blízkosti společnosti Lanex. 

Také bolatický starosta Herbert Pavera přiznal, že hluk lidem žijícím v blízkosti firmy opravdu vadí. 
„Za desítky let, co zde firma působí, se stala největším zaměstnavatelem v obci, sponzorem obce a spolků, propagátorem obce, ale i místem, ze kterého je slyšet hlučná výroba. 


V minulosti jsme museli několikrát řešit hluk z výroby, který především v nočních hodinách, o víkendech a svátcích výrazně zasahoval do života občanů bydlících v okolí,“ uvedl Herbert Pavera s tím, že během posledních více než deseti let investovaly Lanex i oddělená firma Lanexu, Conrop, do odhlučnění nemalou finanční částku. 


„Mimo jiné se o víkendech a svátcích zavedl omezený provoz se zásobováním, aby si sousedé mohli užít alespoň trochu volna. Přesto se občas objevují stížnosti na denní hluk, kdy zaměstnanci nechávají otevřená okna a hluk je přece jen větší. Ale i tady obec požádala o uzavření některých oken po celý den,“ nechal se slyšet starosta a dodal, že s firmou samozřejmě souvisí i zvýšená doprava v obci. „Na základě požadavku obce si Lanex pronajal pozemek obce, na kterém vybudoval parkoviště pro zhruba třicet osobních vozidel. Tím by se měl zvýšit počet volných parkovacích míst v centru obce,“ uzavřel Herbert Pavera. 

Zdroj:Opavský a hlučínský deníkDatum vydání:23.7.2018 Rubrika / pořad:Titulní stranaStrana / zpráva01Autor:VERONIKA SCHINDLEROVÁ

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme