Babiš neříká pravdu. Rozšířil si byznys o pěstování řepky.

21. 5. 2019

Hnutí ANO v čele s premiérem Andrejem Babišem zahájilo kampaň pro volby do Evropského parlamentu. šéf ANO upoutal svou rudou čepicí s nápisem "Silné Česko", ale také svými slovy o řepce a Bruselu.

Babiš při startu kampaně svého hnutí před volbami do Evropského parlamentu mimo jiné mluvil o tom, že chce Česko bránit před nesmysly z Bruselu. Promluvil také o řepce, kterou podle něj vymyslel právě Brusel. „Biopaliva, to vymyslel Brusel. Řepka, to je výmysl Bruselu,“ tvrdil česká premiér. 
Sám Babiš přitom patří mezi největší pěstitele řepky. Firma Preol z holdingu Agrofert, který převedl do svěřenských fondů kvůli zákonu o střetu zájmů, z řepky vyrábí látku MEŘO (metylester řepky olejné), která se povinně přimíchává do nafty. 
Psali jsmeANO spustilo eurokampaň, Babiš vytáhl červenou kšiltovku s nápisem Silné Česko.

Na to poukazují i TOP 09. „Andrej Babiš zase nemluví pravdu, když svádí pěstování řepky na EU. EU chce jen více energie z obnovitelných zdrojů. Pan Babiš si to vysvětlil po svém a rozšířil svůj byznys biopaliv z řepky. Bohužel mu to zase skoro 1/3 voličů uvěří,“ upozorňuje někdejší poslanec TOP 09 a starosta Bolatic Herbert Pavera. 

Zdroj:globe24.cz +1Datum vydání:3.5.2019 Autor:Lucie Kratochvílová

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme