7. 7. 2020

Před sedmi týdny jsem vyjádřil své rozhořčení nad nečinností zodpovědných orgánů během vzniku šíření epidemie koronaviru na Dole Darkov v Karviné. Vzniklá situace, která se mezitím rozšířila na všechny důlní provozy OKD, se začala řešit až po šesti týdnech! Mezitím v Moravskoslezském kraji evidujeme velmi rychlý nárůst pozitivních testů na Covid 19. Celkem je evidováno 3350 pozitivních případů, z toho až 1700 případů v samotném okrese Karviná.

Obyvatelům Karviné jsou z obav z nákazy Covidem rušeny rezervace v Krkonoších či u Máchova jezera. Zbytek republiky zase ruší své rezervace v hotelích na Karvinsku a své pobyty v karvinských lázních. Na sociálních sítích se objevuje extrémní nelibost vůči Karviňákům, kteří jsou obviňování např. ze zmařených dovolených u moře v Slovinsku atd. 

Kdo za to nese zodpovědnost? Dle hejtmana MSK Ivo Vondráka (ANO) horníci, kteří chodí po směně na pivo. Důrazně protestuji proti takovým zjednodušeným a nepravdivým obviněním!

OKD je vlastněná akciovou společnosti Prisko, jejímž jediným akcionářem je Ministerstvo financí ČR. Takže viníkem je vedení OKD (společnost Prisko), ministerstvo financí ČR řízené Alenou Schillerovou (ANO), ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) a premiér Andrej Babiš (ANO). V neposlední řadě rovněž hejtman Moravskoslezského kraje, Ivo Vondrák (ANO), který měl řešit vzniklou situaci v rámci Krizového štábu Moravskoslezského kraje a použít číslo na premiérův mobil.

Tady nepomůže tolik premiérem používaná fráze: „Za to může Kalousek!”. Z lokálního ohniska šíření čínského víru vznikl megaprůser. Selhal stát! Chytrá karanténa se vůbec neosvědčila. První dva týdny se testovalo pomocí nevhodných testů a tak dále, a tak dále. Nekompetentní a nezodpovědný přístup zodpovědných orgánů a osob, premiérův marketing těžko zastíní vypouštěním raků.

Roman Strzondala

předseda místní organizace TOP 09 Karviná 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme