(Virtuální) Návštěva kraje

7. 12. 2020

Bylo zvykem, že předsedkyně TOP 09 pořádala pravidelné pondělní výjezdy po krajích, což vzhledem k současné situaci není možné. Markéta Pekarová Adamová se proto rozhodla uspořádat alespoň online „výjezdy“ a její první návštěva mířila právě do našeho kraje.

V pondělí 30.11. se tímto způsobem předsedkyně „sešla“ s majitelem a zakladatelem společnosti MARLENKA International s.r.o., panem Gevorgem Avetisjanem, který se svou sestrou založil Marlenku v roce 2003. Společnost vždy sídlila a sídlí ve Frýdku – Místku.

Tématem schůzky byl jak příběh pana Avetisjana, tak samozřejmě současná situace, která vzhledem k přijatým opatřením a restrikcím kvůli epidemiologické situaci v zemi, částečně dopadá také na tuto společnost. Mezi odběratelé medových dortů Marlenka patří ze 30% kavárny a restaurace, takže i zde dopad současné situace pocítili. Nicméně, jak poznamenal pan majitel, není až tak fatální, jako v jiných podnikatelských odvětvích. Společnost Marlenka se nijak zásadně nepotýkala ani s dodávkami zboží, jelikož 90% surovin na výrobu medových dortů jsou suroviny z České republiky.

Jediné, co této příjemné schůzce scházelo, byla jen ochutnávka dobře známých medových dortů, která se, doufáme uskuteční, jakmile epidemiologická situace umožní znovu podnikat osobní výjezdy do krajů.

Markéta Čuříková

Krajská manažerka TOP 09 MSK