Přání předsedy krajské organizace TOP 09 Moravskoslezského kraje a poslance P.Lukši

Vánoční a Novoroční přání

19. 12. 2012

Vážení přátelé,

blížící se konec roku bývá příležitostí k ohlédnutí za tím uplynulým a dobou, kdy většina z nás uvažuje o tom, jaký pro nás vlastně byl, co nám přinesl dobrého, v čem nás překvapil či dokonce zaskočil. A jistě mi dáte za pravdu, že soukromí každého z nás je do značné míry ovlivňováno děním a náladou ve společnosti, ve které žijeme a pracujeme.

Nechci se na tomto místě pouštět do ekonomických ani sociologických analýz doby, ve které žijeme, k tomu jsou jistě lidé a odborníci povolanější. Jen mne častěji než v letech minulých napadá, že málokdo z těch, kteří nesmlouvavě kritizují všechno a všechny, je zřejmě ochoten se v hloubi duše a bez emocí zamyslet nad tím, jaký on sám nese podíl na tom dobrém i špatném, co ho obklopuje a jestli je stejně náročný k sobě, jako ke svému okolí. Možná by na sklonku roku měla mít v našich myslích i tato úvaha své místo.

Vážení přátelé, dovolte, abych vám upřímně popřál klidné a požehnané Vánoce a do nového roku hodně zdraví, lásky, víry a naděje.

Pavol Lukša

předseda krajské organizace TOP 09 Moravskoslezského kraje