Opravdu byste chtěli předčasné volby?

17. 7. 2013

Vážení voliči,

všichni jsme to slyšeli: Rozpustit sněmovnu a vypsat předčasné volby. Někteří to považují za lék na všechny politické neduhy, je tomu ale skutečně tak?

Všichni poslanci TOP 09 dnes hlasovali proti rozpuštění dolní komory. Důvody, proč by Česko nemělo jít k předčasným volbám, zmínil před hlasováním první místopředseda strany Miroslav Kalousek: „Jedním z důvodů, je faktické chování pana prezidenta. Řečnická otázka: Co by vyřešily předčasné volby?,“ řekl Miroslav Kalousek.

„Jestliže pan prezident vnímá svoji pozici tak, že bez ohledu na funkční většinu v Poslanecké sněmovně a bez ohledu na názory jednotlivých politických frakcí postaví stejně vládu podle svého uvážení, můžeme si myslet, že úplně stejně se bude chovat po jakýchkoliv příštích předčasných volbách, pokud se toto jednání stane akceptovatelným a pokud mu to projde,“ dodal potom první místopředseda.

Karel Schwarzenberg

Postoj TOP 09 a další důvody, proč by se mělo zabránit rozpuštění sněmovny, Miroslav Kalousek vysvětlil také v obsáhlém rozhovoru.

Léto bývá dobou politických prázdnin, letos si ale politici asi neodpočinou. Rozhodnutím, že se sněmovna nerozpustí, totiž nic nekončí: pravděpodobně už 8. srpna vláda Jiřího Rusnoka požádá o důvěru. A tehdy se uvidí, co naši zemi v dalších měsících čeká.

Aktuální informace o překotném politickém dění najdete na našich webových stránkách.

Přeji Vám klidné léto,

Martina Týblová, zástupkyně tiskové mluvčí TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme