× Pohněme s tím. Společně!

Jaký by (ne)měl být prezident ?

Nestačí jen jaký by měl být...

3. 1. 2013

Mnoho otázek se nyní přetřásá o tom, jaký by měl být nový prezident.

V novodobé historii jsme měli různé prezidenty, výjimečného TGM, trochu bázlivého EB, zakrvaveného truhláře KG, píšícího AZ, neúspěšného AN, stařičkého LS, mstivého a zákeřného GH, opět výjimečného VH a nakonec všemu se vymykajícího VK.

Dovolím si přidat do diskuse názor, jaký by nový prezident být neměl, protože mnohé jsme už tady měli. Neměl by být třeba hloupý, zákeřný, lživý, nemastný a neslaný, myslící jen na svou moc, vzhlížející k asijským zvykům východní Evropy. Neměl by propouštět na svobodu zloděje a tuneláře, neměl by usilovat o nekonečnou moc, neměl by házet klacky pod nohy Evropské unii a přitom podporovat ruské zájmy, neměl by dělat po světě naší zemi ostudu. Neměl by se zajímat jen o kladení věnců a svou sebeprezentaci za každou cenu, neměl by ignorovat trable a potřeby normálních lidí, stejně tak by neměl ignorovat požadavky světového společenství představovaného NATO, EU a OSN, jehož je naše země součástí, neměl by ignorovat právo na život v míru a demokracii a právo na obranu jiných národů, neměl by se bát zastat se slabších, ať trpí kdekoli, neměl by se bát nazvat zlo zlem, lež lží, faleš falší. Neměl by říkat, že něco udělá, když již mohl dříve dokázat, že na to má a nevyužil toho. Neměl by namlouvat národu, že už komunistou není, že nevěděl a nerozuměl, že měl přece děti a rodinu. Neměl by se obklopovat pochybnými spolupracovníky s pochybnými názory a aktivitami.

Když existuje tak mnoho vlastností, které by náš prezident mít neměl, může to vypadat, že bude těžké říci, jaký by být měl. Je to jednoduché, stačí jen opak toho předtím vyjmenovaného nebo třeba jen jedno slovo charakterizující jeho osobnost – a to je serióznost.

Myslím, že takovéhoto kandidáta na prezidenta máme.

Jaroslav Moureček, TOP09 Ostrava-Jih

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ