TOP 09 a STAN: Pět mandátů v krajském zastupitelstvu

15. 10. 2012

O víkendových volbách přisoudili voliči z jižní Moravy TOP 09 a Starostům pět mandátů v krajském zastupitelstvu. „Děkuji voličům, kteří naši stranu podpořili svým hlasem. I s pěti mandáty, a to pravděpodobně z opozice, se budeme snažit prosazovat náš program," řekl Jan Vitula, lídr kandidátky TOP 09 a Starostové. „Strana TOP 09 a Starostové se zvolením do zastupitelstva stala plnohodnotnou součástí krajské politiky, zisk pěti mandátů je poznamenán účastí v reformní vládě," sdělil Vitula.

„Výsledek letošních krajských voleb je prohrou demokratických stran na úkor levicového extremismu," uzavřel Vitula.

Krajští zastupitelé TOP 09 a Starostové:

Ing. Jan Vitula, 43 let, Židlochovice, místostarosta, TOP 09
V roce 1998 se stal místostarostou Židlochovic a v tamním zastupitelstvu působí doposud. Od září 2011 byl kvestorem Masarykovy univerzity a na post rezignoval kvůli přípravě na volby. Ve volném čase se věnuje rodině a koníčkům, astronomii a fyzice.

Mgr. Ing. Drago Sukalovský, 50 let, Kuřim, starosta, bez politické příslušnosti
Vystudoval fakultu informačních technologií VUT v Brně, obor číslicové počítače a fakultu multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, obor marketingové komunikace. Pracoval jako programátor, analytik a marketingový a PR konzultant. V komunální politice činný od roku 2002, od roku 2010 starostou Kuřimi.

prof. MUDr. Vlastimil Válek, CSc., MBA, 52 let, Brno, profesor LF MU, bez politické příslušnosti
Od roku 2001 přednosta radiologické kliniky FN Brno, v roce 2012 jmenován náměstkem ředitele FN Brno. Profesor Lékařské fakulty MU, předseda akademického senátu LF MU, člen české i zahraničních radiologických společností. Ve volném čase se věnuje rodině a koníčkům, sborový zpěv, cimbálová muzika, vše o víně (moravském a českém), literatura a české umění, ze sportu golf a tenis.

JUDr. Irena Matonohová, 39 let, Brno, OSVČ, TOP 09
V roce 2010 kandidovala na pozici primátora města Brna. V současné době působí v zastupitelstvu města Brna, je místopředsedkyní Kontrolního výboru a členkou Komise pro výchovu a vzdělávání RMB. Ve volném čase se nejraději věnuje četbě historických románů, hře na klavír, cykloturistice, práci na zahradě a cestování. Ráda chodí do divadla, na koncerty a výstavy.

Mgr. Tomáš Třetina, 40 let, Moravský Krumlov, starosta, člen TOP 09
V komunální politice se pohybuje 10 let, v prvním volebním období působil jako radní, ve druhém jako místostarosta a v současnosti jako starosta. Stal se ústřední postavou boje za zachování Slovanské epopeje v Moravském Krumlově a za to si vysloužil nominaci MF Dnes na Čecha roku 2011. Ve volném čase se věnuje sportu se zaměřením na děti a mládež, rád čte a věnuje se své rodině.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme