× Pohněme s tím. Společně!

Kampaň Barbory Antonové? Z očí do očí!

12. 9. 2016

Kromě každodenních ranních a dopoledních rozhovorů s voliči v ulicích městských částí pořádá kandidátka na senátorku za TOP 09, Stranu zelených a Žít Brno Barbora Antonová také odpolední akce pro veřejnost, jejichž smyslem je seznámit obyvatele obvodu 58 i další návštěvníky s historií i současností čtvrtí. „Program zahrnuje komentované procházky s historiky, debatu s odborníky na paliativní péči, diskuse se senátory, ale i sbírání receptů na jídla z jablek,“ popisuje Antonová. Nejbližší akce se uskuteční ve středu v 18 hodin v Café Flexaret. Antonová tam pořádá setkání u vína se senátorkou Eliškou Wagnerovou. Navazuje tak na posezení u piva s čestným předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem.

Prostřednictvím nejrůznějších akcí chce kandidátka upozorňovat především na témata, kterým by se ráda v senátu věnovala. Mezi ně patří i bezbariérovost. „Lidé si například vyzkouší, jak se pohybuje městem na invalidním vozíku,“ doplňuje Antonová. Celý program Barbory Antonové se opírá o témata na hranici sociální a zdravotní péče, jako je postavení pečujících osob, rozvoj domácích hospiců, ale i zlepšování přístupnosti veřejného prostoru v městských částech, například propojování jednotlivých čtvrtí pěšími trasami.

Výběr z programu je dostupný v tištěné podobě, podrobný program potom na www.volimbaru.cz.

Celkový rozpočet kampaně je 350 tisíc korun. „V kampani mi navíc pomáhají desítky dobrovolníků,“ doplňuje Antonová.

Lenka Zemanová, asistentka Barbory Antonové

Brno, 12. září 2016