Kampaň TOP 09, Žít Brno a nezávislých starostů je transparentní

1. 9. 2016

Finance

Celkově plánujeme na krajskou volební kampaň 2016 vynaložit sumu 1,5 milionu Kč.

Naše platby jdou přes transparentní účet TOP 09, na kterém je i identifikace výdajů na senátní a krajské volby. Organizace v rámci TOP 09 nemají své účty, protože tak velký počet jednotlivých účtů ve výsledku ztěžuje orientaci v platbách a je nepřehledný. Pro přehlednost používáme jeden účet.

Odkaz na transparentní účet se nachází na stránkách TOP 09 vždy v zápatí a navíc je uveden také na stránkách věnujících se senátním a krajským volbám.

V seznamu plateb je možné filtrovat přes pole „Název účtu, Popis:“. U krajských voleb dle zkratky „KR16 a například dle zkratky názvu kraje nebo popisu.

Všechny finanční i nefinanční dary zveřejňujeme průběžně na webu TOP 09. Dary schvaluje předsednictvo TOP 09. Zveřejněny jsou také výpisy z účtu pro přijímání darů .Z hlediska účetního a fakturace je všechno vedeno přes TOP 09. Veškeré výdaje na kampaň jsou tedy zaznamenány na transparentním účtu strany.

Přijímání darů v hotovosti je v TOP 09 zakázané a všechny dary musí projít jedním účtem.

Žádné půjčky ani úvěry nemáme a neplánujeme.

Aktuální výdaje a jejich základní struktura je viditelná skrze transparentní účet, zároveň TOP 09 vždy strukturu výdajů zveřejňuje, i v případě těchto voleb bude po jejich skončení struktura financování zveřejněna na webových stránkách TOP 09.

Volební štáb a tým

Hlavní koordinátorkou krajské kampaně je Andrea Smolková, krajská a volební manažerka TOP 09 JMK.

Volební štáb tvoří: Jan Vitula, Andrea Smolková, Hana Potměšilová, Michal Doležel, Barbora Antonová, Ondřej Kania, Petr Kunc a Ladislav Kotík.

Využíváme služeb grafika (Michal Weigel), programátora (Martin Weigel). Kreativu a online marketing konzultujeme s profesionály na volné noze Davidem Koutným, Martinem Suchomelem a Filipem Gigalem. Pro natáčení volebních videií využíváme služeb kreativního studia Filmondo.

Na celsotátní úrovni spolupracujeme s kreativní agneturou AdHackers, s.r.o. a agenturou P.S,. s.r.o. pro zajištění inzerce. Tisky na krajské úrovni nám zajišťuje agentura Asalonta, s.r.o. Reklamní plochy pronajímáme přes Plakát, s.r.o. a DPMB.

Veškeré akce jsou snadno dohledatelné přes krajské stránky TOP 09 i přes jednotlivé účty na sociálních sítí.

Sociální sítě

Pro účely online komunikace využíváme sociální sítě:

-       Facebook - centrální, krajský, koaliční, brněnský, lídrovu osobní page a lídrův osobní profil

-       Twitter - centrální, krajský

-       Instagram lídra