Procházka Brnem s Michalem Doleželem

1. 2. 2024

Jihomoravský TOP tým uspořádal procházku centrem města Brna s doprovodným komentářem našeho krajského zastupitele Michala Doležela. Michal Doležel se ve velkém věnuje historii města Brna, jeho architektuře, příběhům významných brněnských rodin a aktivně se zapojuje do obnovy jeho památek. Komentované procházky pořádá i pro širokou veřejnost, zároveň organizuje dobrovolnické aktivity zaměřené na péči o opuštěné hroby.

Možnost poznat trochu více historii Brna, to je nabídka, která se jen tak neodmítá. Věděli jste například, že Tomáš Baťa chtěl v centru města postavit první evropský mrakodrap? Ne? Jeho první cca třetina stojí na Malinovského náměstí pod nánosem grafického smogu... Během prohlídky jsme zavítali například i do budovy dnešního Českého rozhlasu, která představuje jeden z prvních moravských příkladů funkcionalismu, a také je to vůbec první dům s rovnou střechou v Brně. Je odtamtud nádherný výhled.

whatsapp-image-2024-02-01-at-19-34-35

Můžete si myslet, že toho o svém městě víte dost, a pak zjistíte, že je toho ještě hodně co objevovat. Michal Doležel přislíbil ještě další procházky na podobné téma. Doufáme, že se k nám připojíte, stojí to rozhodně za to!

V Brně dne 31. ledna 2024

Mgr. Šárka Pittnerová

asistentka KM JMK TOP 09

Štítky
Osobnosti: Michal Doležel
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme