× Pohněme s tím. Společně!

Ideová konference TOP týmu v Brně: mladým politika není jedno

19. 11. 2017

Minulý víkend se v Brně konala historicky první Ideová konference mládežnické organizace TOP týmu.  Účast byla vysoká, sjelo se na ni okolo 70 členů z krajských organizací TOP týmů. Cílem konference bylo prostřednictvím diskuzí dosáhnout konsenzu nad jednotlivými oblastmi a vytvořit společné ideje pro politickou budoucnost, což se povedlo nad očekávání. TOP tým Jihomoravského kraje byl u toho.

Neoficiální začátek akce byl v pátek, kdy se řešily především organizační věci. V pozdějších hodinách dorazil europoslanec Jiří Pospíšil, který celou akci zaštítil. V neformálnější atmosféře s ním pak členové mohli debatovat celý večer. Následující den předseda TOP týmu Jan Kavalírek spolu s panem Pospíšilem konferenci oficiálně zahájili. Členové byli podle svých preferencí rozděleni do několika pracovních skupin – zahraniční vztahy, sociální politika, ekonomika, hospodářství, IT a příroda. Každá skupina během celého dne diskutovala nad danou oblastí, dopoledne z pohledu problematiky Evropské unie, odpoledne na národní úrovni. Závěry, které z diskuzí vykrystalizovaly, byly následně předsedy daných skupin přede všemi prezentovány. Sobota byla sice poměrně vyčerpávající, debatovalo se určitě přes osm hodin, ale zároveň byla velmi přínosná.  Díky motivaci a velkému nasazení všech vznikly hodnotné výstupy, se kterými budeme nadále pracovat, rozvíjet je a TOP tým se bude snažit o jejich prosazení na celostátní úrovni. Produktivní den byl příjemně zakončený v jedné z místních brněnských hospůdek u sklenky vína a svatomartinské husy s poslancem Vlastimilem Válkem.

Osobně jsem byla z akce nadšená. Byla radost vidět, kolika mladým lidem není osud České republiky lhostejný. Přestože volby pro nás nedopadly dobře, společně strávený víkend s TOP týmem mi dodal naději, že se může blýskat na lepší zítřky, když do toho půjdeme společně a naplno tak, jako o minulém víkendu.

Kristýna Ryšavá, místopředsedkyně TOP týmu JMK

V Brně dne 19. listopadu 2017