Rotoped pomůže postižené dívce

3. 1. 2017

Speciální vánoční dárek dostala Hana Všetulová z Moravského Krumlova. Následkem autonehody je totiž upoutaná na invalidní vozík. Speciální přístroj má pomoci její pravidelné rehabilitaci, umožní denní procvičování a posilování rukou a nohou.
Nákladný přístroj za sto šedesát tisíc korun pomohlo zaplatit hned několik dárců. Z městské kasy putovalo třicet tisíc korun, Nadace ČEZ dala padesát tisíc korun, pomohla také firma AZ Pokorny Trade a Nadace Charty 77 – Konto Bariéry. Hanka Všetulová je upoutána na invalidní vozík již třináct let, nyní studuje střední školu a cílevědomě pracuje na tom, aby svůj zdravotní stav zlepšila.
„Když si přístroj vyzkoušela, bylo vidět, že má z pohybu velkou radost,“ sdělil starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina (TOP 09). Dodal, že krumlovská radnice pomáhá postiženým již dlouhodobě.
„Na základní škole v Ivančické ulici máme speciálně upravené patro a učebny. Vzdělávat se zde mohou děti s různým zdravotním postižením,“ připomněl starosta Třetina.

Redakce Naše Znojemsko

3. ledna 2017