Krumlov schválil rozpočet na letošek

4. 3. 2015

Moravský Krumlov – Se stopětašedesáti miliony bude letos hospodařit radnice v Moravském Krumlově. Rozpočet na letošní rok schválili na svém pondělním zasedání městští zastupitelé.
Rozpočet vedení města předložilo jako schodkový. „Rozdíl ve výši téměř třiceti milionů korun budeme vyrovnávat zapojením volných zdrojů na bankovních účtech města z uplynulého roku a dočerpáním úvěru na výkupy pozemků. Celkové příjmy města pro letošní rok předpokládáme ve výši necelých 127 milionů korun,“ informoval na zasedání starosta města Tomáš Třetina.
Mezi nejvýznamnější investice budou patřit rekonstrukce sběrného dvora, rekonstrukce Sokolovny a opravy komunikací.
Podobně jako v minulých letech má i letos rozpočet druhého největšího města regionu vedle provozní také rozvojovou část, nazvanou fond Moravský Krumlov 2022.
„Provozní část rozpočtu počítá s tím, že příjmy budou o deset milion vyšší než provozní výdaje. Tento přebytek lze použít na potřebné investiční výdaje,“ doplnil Třetina.
Podstatnou část provozních výdajů představují dotace na provoz příspěvkových organizací města, zejména školek a škol ve výši téměř 28 milionů korun.
„Z rozvojového rozpočtu bude město investovat zejména do dopravy, ochrany životního prostředí a rozvoje bydlení a komunálních služeb. Celkem půjde o více než osmdesát milionů, včetně zapojení splátek jistin půjček a úvěrů,“ sdělil starosta.
Město chystá například za sedm a půl milionu korun opravy silnic v Polánce a Rakšicích. „Další prioritou je rekonstrukce sběrného dvora v Dělnické ulici za téměř sedmnáct milionů, včetně zapojení dotace. Město se rovněž šesti a půl miliony korun bude podílet na rekonstrukci exteriéru a zdroje tepla budovy Sokolovny v Palackého ulici. Pět a půl milionu chce město investovat do výkupu pozemků, včetně zapojení úvěru,“ dodal starosta Třetina.

Znojemský deník, str. 3, autor: mm