Krumlov hledá šéfa nové organizace

2. 1. 2015

Do konce ledna mohou podávat přihlášky zájemci o post ve vedení Služeb města Moravský Krumlov. Tento nový městský podnik vznikne v polovině příštího roku sloučením dosavadní Technické a zahradní správy a Správy majetku města. Záměr spojení příspěvkových organizací již schválili zastupitelé Moravského Krumlova. Od adeptů chce město vedle splnění kvalifikačních předpokladů zejména předložení koncepce a organizační struktury plánované nové organizace. „Dívali jsme se, jak mají tyto záležitosti uspořádané například v Jaroměřicích, Budějovicích, Kyjově či Náměšti nebo Znojmě. Každé město to dělá po svém. My proto chceme od každého ze zájemců, a na výběr nového ředitele máme skoro půl roku, jasnou koncepci uspořádání a řízení nové organizace,“ sdělil starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina.

Město v oznámení výběrového řízení požaduje od uchazečů alespoň středoškolské vzdělání, přednostně technického či ekonomického směru, schopnost vést kolektiv či analytické myšlení. Uvítá praxi v řízení podobných organizací. Termín pro podání přihlášek radnice stanovila na konec ledna příštího roku s tím, že organizace vznikne ke konci června.
„Stávající ředitel technické správy odchází do důchodu, na přechodnou dobu bude řízením pověřen šéf správy majetku Zdeněk Kabelka,“ dodal starosta.
Opoziční zastupitel František Šlapanský poukázal na komplikace. „Myslím, že to bude obtížný proces. Vedení města nám předložilo výčet pozitiv, zatím ale vůbec nevidím, jaké konkrétní úspory to má městu přinést,“ řekl na zastupitelstvu Šlapanský.
Podle starosty Třetiny mají být úspory dlouhodobým výsledkem. „Je zřejmé, že v příštím roce ještě nemůžeme ušetřit už kvůli samotnému slučování nic,“ upozornil starosta Krumlova.
Dodal, město plánuje do budoucna řešit i menší opravy vlastními silami. „Chceme postavit efektivně řízenou organizaci, která začne náležité úspory přinášet během tří až čtyř let,“ reagoval starosta.

Martin Moštěk

zdroj: Znojemské noviny, 2.1.2015, str. 5