Topka má mladého předsedu. Je jím dvaadvacetiletý Denis Tureček

12. 4. 2013

Hodonínský místní výbor v současnosti podle preferencí nejoblíbenější pravicové strany v České republice, TOP 09, výrazně omladil. Nejstarší člen výboru má šestatřicet let a předseda dokonce dvaadvacet.

Zřejmě mě zvolili díky tomu, že mám už dva roky založenou neziskovku, dokázal jsem vytvořit projekt, který funguje na území celé České republiky, a spolupracujeme s ministerstvem školství. Mohu dát mladým nový pohled na věc a nemusí tak chodit k volbám jen na základě toho, co jim řeknou rodiče, ale mohou se aktivně zajímat o politické dění sami," říká nový předseda hodonínské místní organizace topky dvaadvacetiletý Denis Tureček.

Petr Krčmář o obhájení postu předsedy neusiloval. „Má hodně práce a rozjely se mu další zakázky. Kdyby neodcházel, tak bych se ani o místo předsedy neucházel. Myslím, že Petr vedl stranu dobře," uvedl nový šéf stranické buňky. Ve výboru není ani hodonínský radní Kamil Vinklárek. „Odmítl tam být, stejně nesvoláváme jen výbor, ale všechny členy," vysvětlil Tureček.

Místopředsedou zůstal Igor Veselý, který byl nejvýše postaveným kandidátem z Hodonínska na kandidátce TOP 09 při posledních volbách do krajského zastupitelstva. Schwarzenbergova strana má v současnosti v Hodoníně osm členů.

Pětičlenný výbor je ale opravdu mladý. Nejstarší jsou Igor Veselý a Marek Zemčík, kteří mají šestatřicet, osmadvacet let má Tomáš Sotoniak, šestadvacet Petr Vytrhlík a dvaadvacet předseda Denis Tureček. „Momentálně bychom chtěli zaujmout voliče, kteří k volbám moc nechodili, a ty, kteří volili jen na základě toho, co jim řekli rodiče," uvedl předseda s tím, že členové výboru ale nemusí být na prvních pěti místech kandidátky. Tam se totiž mohou dostat i někteří nezávislí.

Petr Turek

zdroj: hodninsky.denik.cz, 12.4.2013

Štítky
Osobnosti: Denis Tureček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme