Radnici povede kandidát topky

8. 11. 2014

Počtyřech letech končí ve funkci starostky Starého Poddvorova Drahoslava Veselská (Nezávislí), stejně jako místostarostka Miroslava Hajdová (ČSSD). Uzavřela se tak i spolupráce Nezávislých se sociálními demokraty.
Ti si našli do nového funkčního období jiného partnera – TOP 09. Právě z kandidátky knížecí strany je nový starosta Ivo Padalík. Statutárním zástupcem od pondělí už bývalého úředníka bude právník Stanislav Mikuš (ČSSD). Je zajímavé, že nové starostovské duo kandidovalo ve volbách shodně na třetí pozici a v minulých čtyřech letech nebylo ani v zastupitelstvu. „Do voleb jsem šel s tím, abych podpořil dění v obci. Nečekal jsem, že se nakonec stanu starostou,“ svěřil se Padalík s tím, že chce pokračovat v započatých pracích, což se týká například kompostárny. „Teď se bude přebírat úřad, pak se uvidí, na co se dají získat dotace a co bude aktuálně v obci potřeba,“ uvedl první muž poddvorovské radnice.
Bývalá starostka odchází z úřadu se vztyčenou hlavou. „Jsem hrdá na to, co po mně zůstalo. Podařilo se hodně věcí udělat a dotáhnout do konce, rozhodně nešlo o čtyři promarněná léta,“ řekla Veselská. Novým předsedou finančního výboru je Eduard Gertner (TOP 09), kontrolní povede Josef Jež (ČSSD).

Petr Turek

zdroj: Hodonínský deník, 8.11.2014, str. 3