22. 11. 2011

22.11.2011 Brněnský deník Strana 4 Městské části - seriály (kom) Černovice – V novém webu mohou od začátku listopadu surfovat návštěvníci černovických internetových stránek. Hlavními důvody, proč se pro ně brněnská městská část rozhodla, je lepší přehlednost a kvalitnější grafické zpracování. „Staré webovky nevyhovovaly z grafického hlediska a byly hodně nepřehledné. Informace se na nich špatně hledaly,“ konstatoval místostarosta Černovic Ladislav Kotík. Podle něho je důležitá takéatraktivnost pro čtenáře. Ti na nových stránkách najdou například návody, jak podat žádost o pronájem bytu nebo vyřídit povolení na kácení dřevin. Zjistí rovněž adresyna lékaře či jméno svého strážníka. „Konkrétní ohlasy na nové stránky zatím nemáme. Ze statistik však vyplývá, že na nich lidé tráví víc času než doposud. Návštěvnost je ale zhruba stejná,“ řekl Kotík. Dodal, že lidé nejčastěji navštěvují aktuality a podstránku úřední deska. Hodně firem také najíždí na odkaz o veřejných zakázkách. „Jsem rád, že nové stránky vznikly. Lákají už svým vzhledem. Myslím si, že to byl správný krok,“ uvedl jeden z černovických obyvatelů Petr Čejka. Region| Jižní Morava