31. 3. 2014

Ve čtvrtek 27.3.2014 do pozdních večerních hodin probíhalo schvalování kandidátní listiny TOP 09 do Zastupitelstva města Brna pro letošní komunální volby. Lídrem byl zvolen současný předseda regionální organizace TOP 09 Brno-město Ing. Jaroslav Kacer, opoziční zastupitel v Zastupitelstvu města Brna a také radní v MČ Brno-Bystrc. „Je to pro mě čest a zároveň velká výzva pro nadcházející období. Musíme občanům vysvětlit, že chceme město Brno spravovat a ne mu vládnout, jak tomu bylo v uplynulých 25 letech,“ uvedl Jaroslav Kacer.

Na druhé místo byl zvolen MUDr. Josef Drbal - nestraník, předseda klubu TOP 09 v Zastupitelstvu města Brna a opoziční zastupitel v MČ Brno-Líšeň. Na třetím místě je Mgr. Zdenka Dubová, opoziční zastupitelka v MČ Brno-Královo Pole. Na čtvrtém místě je Ing. Pavel Urubek, opoziční zastupitel MČ Brno-střed.  Na pátém místě je Ing. Naser Oweis Ph.D., opoziční zastupitel v MČ Brno-Žabovřesky. Na šestém místě je Bc. Jan Hlobil, opoziční zastupitel v MČ Brno-Židenice. Na sedmém místě je Ivan Dvořák, radní v MČ Brno-Bohunice. Na osmém místě je JUDr. Ludmila Gregorová, opoziční zastupitelka v ZMB z MČ Brno-střed. Na devátém místě je Ing. Daniel Smrček, opoziční zastupitel v MČ Brno-Černovice. První desítku kandidátky uzavírá MUDr. Libor Vyskočil MBA, opoziční zastupitel v ZMB. Na jedenácté místo byl zvolen Ing. Erik Měkyna z MČ Brno-sever, na dvanácté místo Ing. Jindřich Zuziak, opoziční zastupitel v MČ Brno-Žabovřesky, na třináctém místě je Robert Jokl, opoziční zastupitel v MČ Brno-Komín, na čtrnáctém místě Ing. Zuzana Kyliánová, radní v MČ Brno-Maloměřice a Obřany, na patnáctém místě Ing. Ladislav Kotík, opoziční zastupitel Brno-Černovice, na šestnáctém místě Ing. Jarmil Vlach z MČ Brno-Líšeň, na sedmnáctém místě Mgr. Petr Fedor, místostarosta MČ Brno-Bystrc, na osmnáctém místě Věra Soukalová, předsedkyně kontrolního výboru v MČ Brno-střed, na devatenáctém místě Mgr. Ondřej Vít, opoziční zastupitel v MČ Brno-Řečkovice a první dvacítku kandidátů uzavírá Ing. Pavel Drahovzal, opoziční zastupitel v MČ Brno-Slatina.

„Jsem velmi potěšen, že máme dostatek schopných kandidátů a můžeme občanům nabídnout kvalitní tým se zkušenostmi z komunální politiky, o čemž svědčí i jednomyslné schválení celé kandidátky regionálním výborem, z čehož mám velkou radost. Brno by mělo mít větší ambice, a ne se stále utápět v těžko pochopitelných a nepřehledných sporech, jako je například současná anabáze kolem příchodu Amazonu do Brna. Nelze se smířit s tím, aby se říkalo: „na Brno dobrý“. Brno má chtít více a má na to být i v mnohém  průkopníkem,“ dodal Jaroslav Kacer.

Petr Štědronský, krajský manažer
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme