Pelikán (19): vstup do TOP 09 je pro mě další smysluplný krok

2. 1. 2018

Proč jsem se rozhodl vstoupit do TOP 09?

Je mi devatenáct let, studuji maturitní ročník na Gymnáziu Křenová v Brně. Velice se zajímám o politiku a veřejné dění v našem Jihomoravském kraji i v celé České republice. Bohužel v tomhle ohledu jsem ve svém okolí výjimka. V zemích jako Rakousko, Dánsko nebo Německo je mezi mladými obrovský zájem o politiku, to ovšem u nás neplatí. Rád bych to změnil a ukázal mladým lidem, že být součástí politické strany patří k občanskému životu. To byl jeden z hlavních důvodu, proč jsem se rozhodl krátce po volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky podat přihlášku do TOP 09.

 Neméně podstatný důvod, proč jsem se rozhodl vstoupit do TOP 09 je ten, že je to jediná pravicová proevropská strana. V dnešní době, kdy je většina ostatních stran více či méně populistických, s nerealizovatelnými volebními programy, se pro mě stala TOP 09 majákem, který jasně svítí a neústupně říká, že Česká republika patří do EU a NATO.

Musel jsem si vyslechnout spoustu posměšků, které říkají, že tato strana nemá budoucnost. Právě proto jsem vstoupil já i spousta dalších lidí v celé České republice do TOP 09, aby tato strana měla budoucnost. Budoucnost, která je založená na spolupráci nových členů, kterým budou pomáhat ti zkušenější tak, aby se po příštích volbách navázalo na předchozí úspěšné roky.

Rád bych se zasadil i o pozitivní změny na komunální úrovni. Jako devatenáctiletý muž mám hlavu plnou nápadů, které by mohly změnit život u nás – v městské části Brno-Sever - k lepšímu. Negativní hlasy, které budou říkat, že nemám zkušenosti, mě neodradí. Samozřejmě mám v plánu spolupracovat s více zkušenějšími členy strany. Například v brněnské TOP 09 je naprosto úžasný kolektiv lidí, který mi ve všem, kde mám mezery, dokáže pomoci.

Poslední důvod je jednoduchý. Politika mě velice baví a mé budoucí studium na univerzitě s ní bude velice souviset. Jsem členem mládežnické organizace TOP tým a vstup do TOP 09 je pro mě další smysluplný krok. Navíc současné vedení má snahu podporovat mladé lidi jako jsem já a dát jim šanci něco změnit!

Pokud tě můj příběh zaujal, tak se rozhodně přidej - přidej ať už do samotné strany nebo do TOP týmu. Důvod je jednoduchý - i ty to můžeš změnit!       

Karel Pelikán

V Brně dne 2. ledna 2018

Štítky
Osobnosti: Karel Pelikán
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme