O diskusi s Miroslavem Kalouskem byl velký zájem

30. 1. 2014
Nová vláda, která vznikla díky tomu, že byl porušen lustrační zákon, má problém. A není jediný. Dalším je program vlády, který ukazuje obrovský rozpor mezi výdajovými ambicemi a možnostmi státního rozpočtu.
"Vláda je asi ve stejné situaci jako rodina, která má dva miliony na bydlení a nechá si vyprojektovat dům s 5 garážemi, 12 ložnicemi a s bazénem. Pak má dvě možnosti. Buď ten projekt nezrealizuje, nebo se utopí v dluzích. A já se obávám, že vláda je připravena na to druhé,“ vysvětloval Miroslav Kalousek včera členům a podporovatelům na setkání v Brně – Jundrově. A upozornil také na třetí problém, kvůli kterému nemůže TOP 09 dát vládě důvěru. Je to trvalý konflikt zájmů Sobotkovy vlády. Nový ministr financí je totiž vlastník firmy Agrofert v jedné osobě - Andrej Babiš. 
Jihomoravská TOP 09 využila večerní účast 1. místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska na akci „HYDE PARK ZELŇÁK“ v brněnském divadle Husa na provázku odpoledne uspořádala setkání s jihomoravskými členy a příznivci TOP 09 v AS klubu. Že nastupující vláda budí emoce, dokázal i nebývalý zájem o obě brněnské debaty s Miroslavem Kalouskem, na které přišly dohromady víc než tři stovky lidi. 
Tématem nebyla jen vláda, ale i role budoucí opozice. Po dobách tzv. opoziční smlouvy nebo časech nulové tolerance, kdy opozice de facto opozicí nebyla, chce TOP 09 dát pojmu nový obsah. Miroslav Kalousek zdůraznil, že opoziční politika neleží pouze na bedrech poslanců a vedení strany, ale mohou s ní pomoci i členové strany na všech úrovních, protože je třeba vysvětlovat dopady politiky současné vládní koalice. 
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme