Nejen o politice s Magdou Vášáryovou a Annou Putnovou

9. 5. 2010
V neděli 9. 5. 2010 přijela podpořit lídra Jihomoravského kraje Annu Putnovou a TOP 09 slovenská politička Magda Vášáryová. Anna Putnová ji na přivítanou předala kytici. „Vážím si toho, že nás paní Vášáryová přijela podpořit v době, kdy i na Slovensku vrcholí kampaň před volbami do Národní rady Slovenské republiky, kde obhajuje poslanecký mandát," vyjádřila potěšení z návštěvy Anna Putnová. Na zahrádce kavárny na náměstí Svobody, kde se setkání konalo od 15 hod., nebylo jediné volené místo.

„Není divu, paní Vášáryová je impozantní žena a vůbec mě nepřekvapuje, že se kolemjdoucí lidé zastavovali, aby ji pozdravili a požádali o autogram," dodala Putnová.

„Zvolili jste si výborného lídra, Anna Putnová je cílevědomá a pracovitá žena, což jsou vlastnosti mně velmi sympatické. Kromě toho, jak ji znám, může přinést do politiky slušnost a kultivovanost, kterých není nikdy dost," vyjádřila se na adresu lídra jihomoravské kandidátky Magda Vášáryová.

Proč jste se rozhodla podpořit TOP 09, byla jedna z otázek, na kterou Magda Vášáryová odpovídala. „Podporuji TOP 09, neboť se pohybuje stejně jako má strana na pravé straně politického spektra, ctíme hodnoty, jako jsou nelhat, nekrást, usilovat o to být prospěšný. Jsou to tradiční hodnoty, na kterých by měla stát celá společnost a které každou společnost v každé době obohacují," zaznělo od Magdy Vášáryové.

Paní Vášáryová se při této příležitosti v Brně setkala s přáteli.  Jedním z nich je Vojtěch Vašíček, vítěz v pětiboji paralympiády z Barcelony 1992.  „Magda Vášáryová podporovala v Barceloně tehdy ještě československé paralympijské sportovce, od té doby jsme velmi dobří přátelé," neskrýval radost Vojtěch Vašíček, přední kandidát TOP 09 z příjezdu paní Vášáryové.

Vašáryovou s diskutujícími ze zahrádky nevyhnala ani dešťová přeháňka, která se nad náměstím přehnala.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme