Na krajském úřadu neví levá ruka, co dělá pravá

3. 10. 2011

Odbor dopravy Krajského úřadu Jihomoravského kraje povolil uzavírku dvou dopravních tepen v Brně. „Krajský úřad Jihomoravského kraje zkouší trpělivost obyvatel městských částí Brno-Líšeň a Vinohrady. Povolením uzavírky silnic ulic Ostravská a Svatoplukova v téměř identickém termínu velmi ztížil dopravní dostupnost do centra města 44 tisícům obyvatel těchto dvou městských částí,“ prohlásil Petr Štědronský, zastupitel MČ Brno-Líšeň za TOP 09. „Pominu-li ulici Líšeňskou směrem na ulici Táborskou, jsou úplně nebo částečně uzavřené ulice jedinou možností, jak se dostat do centra Brna,“ dodal Štědronský. Další možností příjezdu do města je po značené objízdné trase ulicí Olomouckou, ale ta je také u ulice Cornova kvůli rekonstrukci inženýrských sítí zúžena. Zvýšenou dopravou a zúžením na křižovatce Olomoucká-Cornovova se tvoří také dlouhé kolony.

Nejen obyvatelům Líšně a Vinohrad, ale také ze Židenic a všem, kteří přijíždí do Brna z okolí, nezbývá než se obrnit trpělivostí a do poloviny října popojíždět v kolonách,“ uzavřel Štědronský.

Krajský úřad nezpůsobil problémy jen řidičům aut, ale také dopravnímu podniku. „Spoje hromadné dopravy nabírají až hodinové zpoždění, to je příliš vysoká daň za problematická rozhodnutí,“ sdělil Štědronský.

Doporučuji investorovi obou akcí, kterým je Ředitelství silnic a dálnic ČR, aby při budoucím plánování oprav silnic více přemýšlel,“ vybídl Štědronský. Posledním, kdo mohl zasáhnout a opravy časově sladit, byl krajský úřad. Bohužel se tak nestalo. „Věřím, že se úředníci odboru dopravy Krajského úřadu Jihomoravského kraje z kritické situace poučí a povolení k uzavírkám silnic začnou vydávat s rozumem,“ doporučuje Štědronský.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme