× Pohněme s tím. Společně!

Kunc: Podobu hřiště probereme s lidmi

22. 12. 2015

Park a hřiště v ulici Marie Kudeříkové v brněnských Židenicích jsou už léta ve špatném stavu. „Po opravě voláme dlouho. Pořád se nic neděje. Děti chodí na hřiště v Souběžné ulici, což je přes silnici. Bojím se je tam samotné pustit,“ řekla Brňanka Jana Bučková.
Jí i matkám ze sídliště v okolí hřiště se možná brzy uleví. Přes zimu vznikne nová dokumentace, která má řešit budoucí podobu prostoru. „V minulosti vznikly už tři studie. Vždycky ale zůstalo jen u nich, práce nikdy nezačaly,“ uvedl místostarosta městské části Petr Kunc
Na desátého března příštího roku už radní plánují debatu s lidmi, kde jim předloží plány na vzhled parku. „Probereme s nimi, co si o něm myslí a co by tam chtěli přidat,“ vysvětlil Kunc. Dodal, že lidé dostanou možnost vyjádřit se také pomocí webové aplikace moje Židenice.
Při revitalizaci prostoru jsou v plánu i terénní úpravy. „Odizolují prostor od okolní dopravy. Pak tam vzniknou dvě hřiště. Jedno pro děti ve věku do pěti let, druhé pro starší,“ dodal místostarosta. V plánu je i výstavba sportoviště nedaleko parku. „Spolu s ním by pak vzniklo místo, kde by se mohly setkávat všechny generace,“ myslí si Kunc.
Konkrétní cena za revitalizaci parku a nová hřiště bude známá až příští rok. „Předběžně ale počítáme s částkou kolem tří milionů korun,“ přiblížil Kunc.

Brněnský deník, 15.12.2015, str. 2

Osobnosti: