7. 2. 2011

Azylové domy, to bylo třeskuté téma komunálních voleb. Zelená pro Židenice se ústy Marka Svitavského ráda chlubí, že to byla ona a její petice, která výstavbě azylových domů zabránila. Co však už pan Marek Svitavský neřekne je, odkud se tento nápad, umístit k nám dva azylové domy, vzal. 

Nám jako TOP 09 to nedalo a na rozdíl od ostatních stran jsme se po původu nápadu trochu pídili. Jaké bylo naše překvapení, že za nápadem stála paní Dubská, tehdy předsedkyně sociální komise na městě Brně, která je členkou strany Zelených! Tedy stejné politické strany za kterou kandidoval i pan Svitavský. Místo toho, aby z pozice místostarosty, kterou před volbami zastával, jednal s paní Dubskou a ostatními zastupiteli za stranu Zelených o nesmyslnosti umístění těchto domů do naší městské části, organizoval petici. Je petice opravdu ten postup, kterým má místostarosta bránit naši městskou část? Neměl by spíše jednat, navíc když šlo o jeho spolustraníky? TOP 09 nechtěla vést konfrontační volební kampaň a tak na tento fakt nijak výrazněji neupozornila, ku své škodě. 

Dnes by se zdálo že toto téma je již naštěstí za námi, ale bohužel Zelená pro Židenice a její článek v Židenickém Zpravodaji 1,2/2011 ukazuje, že na tomto tématu by si ráda tato strana přihřála svou politickou polívčičku. Proto vyzýváme Zelenou pro Židenice, aby buď uvedla na pravou míru, kdo za rozhodnutím umístit k nám tyto domy opravdu stál, nebo aby se konečně začala zaobírat otázkami, které nás teď trápí. Jakožto placený zastupitel pro urbanismus a územní rozvoj by nás občany měl pan Marek Svitavský spíše informovat o novém konceptu územního plánu a jeho dopadech na Židenice.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme