Dostupnost akutní lékařské péče pro občany Židenic

Zdravotní péče (lůžková i ošetřovatelská) je pro nás občany Židenic největší mírou zajištěna ve Vojenské nemocnici. Ta se v průběhu let integrovala do krajského systému poskytovatelů zdravotnických služeb a poskytuje léčbu nejen pacientům ze spádové oblasti, kam Židenice patří, ale poskytuje tuto léčbu všem, kteří se s důvěrou obrátí na toto zdravotnické zařízení.

Na koho se však obrátit, pokud se Vám stane lehčí či snad těžší úraz? Na které zdravotnické zařízení se má občan obrátit, stane-li se mu úraz ve dnech pracovního klidu?

Fakultní nemocnice Bohunice tuto péči samozřejmě poskytuje, je však od naší městské části poměrně vzdálena a v případě úrazu je doprava do ní časově náročnější, než by bylo využití některého z bližších zdravotnických zařízení. Pro tento účel je ideální Úrazová nemocnice, která má nejen tradici v řešení těchto zdravotních problémů, ale je pro naše občany i lépe dostupná než traumatologie v Bohunicích. Díky nově vznikající koncepci městského zdravotnictví, na které mám tu možnost se podílet, bude v Úrazové nemocnici zachována chirurgicko-traumatologická péče, a to zejména pro akutní případy, ve kteroukoliv denní či noční dobu. My, občané Židenic tedy máme k dispozici zdravotnické zařízení, které není od naší městské části příliš vzdáleno a v případě nečekaných či nepříjemných úrazů může poskytnout rychlou a účelnou pomoc. V rámci své činnosti zastupitele města Brna, i s ohledem na svou profesi chirurga, chci dále podporovat přeměnu úrazoví nemocnice ve funkční traumatologické centrum pro občany přilehlých městských částí.

MUDr. Libor Vyskočil, TOP 09 - Židenice

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme