Otradovec: Nechci ohrožovat pověst TOP 09, proto ukončuji svoje členství

14. 12. 2015

Tomáš Jan Otradovec k dnešnímu dni dobrovolně na vlastní žádost ukončil členství v TOP 09 do doby než se vysvětlí obvinění z článku ze sobotního vydání MF Dnes. Otradovec nechce ohrožovat pověst TOP 09 v Brně.

Jsem si vědom, že se jedná o mojí soukromou záležitost a jakkoliv se necítím vinný, nechci, aby celá kauza vrhala špatné světlo na TOP 09 v Brně,“ uvedl Tomáš Jan Otradovec, člen ZMČ Brno-střed. „V případě, že proti mně bude zahájeno trestní stíhání, jsem připraven na funkci zastupitele rezignovat. Chápu to jako morální odpovědnost vůči voličům,“ dodal Otradovec.

Na jednání krajského výboru, které proběhlo 14.12.2015, vysvětlil Tomáš Jan Otradovec kolegům vzniklou situaci a reagoval na sobotní článek z MF Dnes. Po vzájemné dohodě se Otradovec rozhodl dobrovolně na vlastní žádost ukončit členství v TOP 09. Jednání se zúčastnili také členové regionálního výboru Brno-město a místní organizace TOP 09 Brno-střed, kterých se vzniklá situace primárně dotýká. „Respektujeme rozhodnutí Tomáše Jana Otradovce a velice kvitujeme jeho postup. Daná situace totiž dehonestuje dobrou práci nejen brněnské organizace TOP 09. Ukáže-li se, že je pan Otradovec nevinný, nemáme problém jej znovu do strany přijmout,“ vysvětlil Jaroslav Kacer předseda regionální organizace TOP 09 Brno-město.

Klára Pěknicová, krajská manažerka TOP 09

Brno, 14.12.2015